Konkurrenceregler

Odense Fotoklub afholder 3 klubkonkurrencer i kalenderåret, 2 konkurrencer i forårssæsonen og 1 i efterårssæsonen.

Kun klubbens medlemmer kan deltage.

Til hver konkurrence kan hver deltager aflevere 1 billede på papir og 4 billeder i digital form. Papirbilledet afleveres så vidt muligt tillige i digital form med henblik på brug på klubbens hjemmeside.

Hver deltager kan frit vælge at aflevere de enkelte billeder i sort-hvid (monokrom) eller farve.

Papirbilleder i farve og monokrom bedømmes som en samlet kategori, digitale billeder bedømmes som én kategori.

Papirbilleder skal afleveres monteret på støttekarton, som ikke må overstige ydre mål på 30x40 cm. Billederne kan afleveres monteret med passepartout. På billedets bagside nederst til venstre angives medlemsnummer og evt. billedtitel. (eks medlem 100 – solsort )

Digitale filer afleveres i JPEG-format. Filerne mærkes med medlemsnummer og evt. titel.

Motivvalget er frit, med mindre der til den enkelte konkurrence og kategori er angivet et bundet tema. Dette tema bekendtgøres på klubbens hjemmeside.

I begge kategorier kan der afleveres serier bestående af 3-5 billeder. Hver serie tæller som et fotografisk værk og bedømmes under ét.

Autor skal have ubetinget ophavsret til alle afleverede billeder. Enhver overtrædelse af dette krav og deraf følgende retskrav er Odense Fotoklub uvedkommende.

Ved at aflevere billeder har autor samtidig accepteret, at de enkelte billeder må offentliggøres på klubbens hjemmeside.

Alle afleverede værker skal som udgangspunkt være fotografiske, men derefter er enhver form for manipulation eller billedbehandling tilladt.

På indleveringsaftenen gennemgås de indleverede billeder.

Eventuelle indsigelser mod billederne skal fremsættes denne aften.

Eventuelle indsigelser behandles af bestyrelsen, og dennes afgørelse er inappellable.

Såfremt en autor som følge af indsigelser ønsker at trække et billede tilbage, er han / hun berettiget hertil.

Samme optagelse må ikke optræde i mere end én kategori.

Samme billede må indleveres to gange - men, hvis det i første deltagelse opnår præmiering (nr. 1, 2 eller 3) , må billedet ikke deltage mere.

Billederne kommenteres af en ekstern dommer ved et senere møde.

Dommeren tildeler det enkelte billede prædikatet "Antaget" eller "Ikke antaget".

Dommerkommentarerne tilsigtes at have en konstruktiv form og kan omhandle kunstnerisk udtryk, komposition og teknisk udførelse.

Det forventes, at dommeren fortæller autor til et ikke-antaget billede, hvorfor det ikke er antaget og omvendt fortæller, hvorfor et billede er antaget, således at både autor og de øvrige deltagere får konstruktiv inspiration og viden til deres videre fotografiske arbejde.

I hver kategori (papir eller digital) udpeger dommeren de 3 bedste billeder og tildeler dem 1., 2. og 3. plads.

PS: Der udleveres ikke diplom for de placerede billeder.mere?

Dommeren skal ud over at udpege de tre bedste billeder ikke give point eller rangere billederne i forhold til hinanden. Hvert billede kommenteres uafhængigt af de øvrige.

Klubmester:

For at kunne udnævne en "Klubmester" tildeler billedsekretæren efterfølgende de indkomne og bedømte billeder point efter følgende skala:

•Antaget billede: 1 point

•Ved placering på 3. plads: forhøjes med 2 point

•Ved placering på 2. plads: forhøjes med 4 point

•Ved placering på 1. plads: forhøjes med 6 point

Alle point, som en autor opnår, medtælles. Der udpeges en klubmester i kategorien: Digital og en klubmester i kategorien: papir

Ved årets slutning opgøres hver deltagers pointsum i hver af de to kategorier og en klubvinder udpeges. Ved pointlighed sammenlignes antal placeringer, og autor med de fleste 1. pladser udpeges som årets klubmester.

Årets billede:

I slutningen af året afholdes konkurrencer om "Årets Billede".

Hver deltager aflevere ét billede på papir (monokrom eller farve) monteret efter samme regler som ovenfor.

Billedet skal være fra taget indenfor de seneste 12 måneder (optaget efter sidste års aflevering).

Billeder, der tidligere har været afleveret til klubkonkurrencerne, kan frit genbruges.

En ekstern dommer kommenterer de afleverede billeder efter samme principper som ovenfor, men skal alene udpege ét billede som "Årets Billede".

"Årets Billede" er uden for pointberegningen.

En skulptur som billedkunstner Bent Andersen har skænket klubben, fungerer som vandre pokal og overrækkes vinderen til opbevaring for det kommende år.

Temaer for klubkonkurrencen i indeværende år forefindes på hjemmesiden.